Nezabnite na opatrnosť pri konzumácii marhuľových jadier
Publikované 06.02.2017 v 10:29 v kategórii BIOPOTRAVINY, prečítané: 92x
Marhuľové jadrá vynikajú typickou horkou chuťou a vysokým obsahom vitálnych látok. Tieto látky majú svojou jedinečnou kombináciou priaznivý vplyv na ľudský organizmus, ale je potrebné striktne dodržiavať ich dávkovanie.

Amygdalin, ktorý dodáva jadrám nielen charakteristickú horkastú chuť, ale má preventívny vplyv na vznik nádorov. Jednoznačne sa využíva ako súčasť prostriedkov proti dráždivému kašľu, alebo proti nevoľnostiam.
Treba mať však na pamäti, že amygdalín, okrem blahodarných účinkov, vytvára v tele pri štiepení kyanovodík, ktorý spôsobuje otravu. Aby mali marhuľové jadierka pozitívny vplyv na organizmus, je dôležité dodržať opatrnosť pri požívaní marhuľových jadierok a konzumovať ich v doporučených denných dávkach. Doporučená denná dávka je pre dospelé osoby s telesnou hmotnosťou vyššou ako 60 kg 3-5 ks. Osoby s nižšou telesnou hmotnosťou by mali dávku úmerne svojej váhe znížiť. Marhuľové jadierka nie sú vhodné pre deti a je potrebné ich pred nimi starostlivo uschovať.
Tak majte na pamäti, že v tomto prípade skutočne platí, že menej je viac.
Komentáre
Celkom 0 kometárov